Google+ vermogensbeheer | Oranje Vermogensmangement BV

OranjeVM Archief

Kaat Curacao over beurs

De afgelopen week zal de boeken in gaan als een week van bezinning. Iedereen moest en moet nog bijkomen van de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. De beurzen schoten omhoog en deze week was het wat rustiger. Maar alle drie de grote beurzen konden een plus voor de week noteren. De Dow-Jones sloot 0,1% hoger voor de week. De S&P 500 deed het beter met een stijging van 0,8% voor de week en de Nasdaq kon er 1,6% bij schrijven. Maar de absolute winnaar was de Russell 2000. Deze index is opgebouwd uit 2000 bedrijven die wat kleiner zijn. Deze index kon er voor de week 2,5% bij schrijven, maar kijken we naar de stijging na de verkiezingen, dan is er ruim 10% bij gekomen in 11 handelsdagen.

De komende week zal een wat rustigere week worden. Donderdag zijn de Amerikaanse beurzen dicht in verband met “Thanksgiving”. Op vrijdag zijn de beurzen weer open, maar meestal is er bijna geen handel, omdat de handelaren de vrijdag als extra vrije dag opnemen, om zo van een lang weekend te kunnen genieten. Dus per saldo hebben we drie handelsdagen. We staan met alle indexen vlak bij record standen. Wij hebben het idee dat de einde jaar rally op de loer ligt. Of we deze week al zullen beginnen daarmee is nog onduidelijk, maar we zien meer en meer strategen hun koersdoelen omhoog bijstellen. Wij denken ook dat de beurzen verder zullen stijgen. In de afgelopen week kregen vooral de zogenaamde FANG aandelen het voor hun kiezen. Facebook, Amazon, Netflix en Google moesten allemaal terug. Vooral de ondernemingen welke zich alleen op Amerika richten deden het wel heel goed. Een van de redenen is dat de dollar met een flinke opmars bezig is. Vorige week sloot de dollar nog op $1,085 voor een Euro. Afgelopen vrijdag sloten we op $1,0591 voor een Euro. Een sterkere dollar is minder goed voor exporterende bedrijven. Dit omdat hun producten opeens duurder zijn in een andere valuta. De bedrijven die zich richten op de Amerikaanse markt hebben daar natuurlijk geen last van. Wij denken dat het een goed koop moment is om deze FANG aandelen te kopen op dit moment. Want voor de langere termijn ziet het er goed uit voor deze bedrijven. Onze voorkeur gaat uit naar Facebook. Op vrijdag kwam het gerucht in de markt dat Rusland het voorstel van Saudi Arabië gaat steunen om minder olie te produceren. Na 5 weken van dalingen, kon de olie prijs oplopen. Vrijdag sloten we op een koers van $45,69 een stijging van ruim 5% voor de week. Goud moest wel terug. Vooral door de sterke dollar. Wij denken dat goud nog veel verder kan dalen. Voor olie hangt veel af van de bijeenkomst van de OPEC leden. Deze is op 30 november. Mochten ze geen overeenstemming krijgen, dan kan olie heel snel weer terug zakken richting de $43. Mochten we door de $42,50 heen zakken, dan zullen we wellicht ook weer snel $40 zien. Maar daar zal het naar onze mening wel ophouden met de daling. Voor de komende week zal de handel rustig zijn. Maar wellicht kabbelen we omhoog. Pas volgende week zullen de beurzen weer forser gaan bewegen. De weg van de minste weerstand is omhoog. Pas in januari wordt de heer Trump beëdigd als de nieuwe president. Het moet raar lopen als we voor die tijd geen nieuwe recordstanden zien in de drie groten indexen. We zien het positief in voor de komende periode. Doe er uw voordeel mee!
Onze website is: www.kaatvermogensbeheer.com
Telefoon 736 2444
Willem-Jan Paardekooper

Vermogensbeheer Nederland
Vermogensbeheer Belgie
Center Parcs English
Center Parcs Nederland
Center Parcs NL
Center Parcs GB

Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België
Vermogensbeheer België

Ja, stuur ons een e-mail

Doe de gratis vermogensscan:

  Naam*
  Aanhef* DhrMevr
  Telefoon*
  E-mailadres*
  1. Bij welke financiële instelling belegt u op dit moment?
  2. Wat vindt u belangrijk in een samenwerking?
  3. Wat is de omvang van uw portefeuille?
  4. In welk profiel herkent u zich het meest?
  5. Wat is uw beleggingsdoelstelling?
  6. Hoe voelt u zich indien één van uw beleggingen sterk in waarde daalt?
  Opmerkingen

  Ja, ik wil meer informatie over Venture Capital

   Bedrijfsnaam:
   Aanhef:*
   Naam:*
   E-Mail:*
   Telefoonnummer:*
   Adres:*
   Postcode:*
   Plaats:*
   Ik ben geïnteresseerd in aanbiedingen van:
   Op welke manier wenst u contact?
   Beschrijving van de opdracht:

   - Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het geven van informatie over onze producten en diensten en uitsluitend op uw verzoek.
   - Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld voor andere commerciële doeleinden beschikbaar gesteld.
   - Wij bieden deze service onder voorbehoud aan. Wij behouden het recht klanten te weigeren.
   - Indien u geen persoonlijke gegevens via internet wenst te versturen, kunt u uw gegevens ook telefonisch aan ons doorgeven.


   © Copyright All rights Reserved